IR panel za kopalnico prikazna

IR panel za kopalnico kot ogledalo ali držalo za brisače

Zakaj za vaš dom ne bi izbrali najboljše? IR panel za kopalnico se brezhibno zlije z vsemi stili opremljanja, ogrevanje pa ni njegova edina funkcija. Poleg ogrevalne in estetske vloge lahko opravlja tudi funkcijo ogledala ali držala za brisače. Če se vrnemo korak nazaj na princip ogrevanja. Ste vedeli, da infrardeče ogrevanje spada med najbolj zdrave, naravne in energetsko učinkovite načine ogrevanja? Princip je podoben ogrevanju sonca, ki je človeku prijazno in popolnoma varno.

Več kot to, infrardeče ogrevanje ima ogromno koristi za naše zdravje, med drugim krepi srce in ožilje, imunski sistem, zmanjšuje utrujenost in lajša bolečine. Več o številnih prednostih, ki jih ponuja IR panel za kopalnico, pa v nadaljevanju.

IR panel kot obešalo za brisače.
IR panel za kopalnico kot ogledalo.

Primerjava klasičnega in infrardečega ogrevanja

Klasično ogrevanje deluje tako, da radiatorji najprej segrejejo celotno količino zraka v prostoru, ta pa nato ogreje predmete in ljudi. Topel zrak, ki se dviga proti stropu, hkrati zniža temperaturo pri tleh. Temperaturna razlika med tlemi in stropom povzroči kroženje zraka, s tem pa tudi praha, kar je težava predvsem za alergike. Zaradi ogrevanja in kroženja toplega, suhega zraka se soočamo tudi s prenizko vlažnostjo.

Če pogledamo infrardeče ogrevanje, pa vidimo, da ta ne segreva zraka. IR panel za kopalnico in drugi načini infrardečega ogrevanja delujejo tako, da najprej ogrejejo stene, tla in pohištvo v prostoru, nato pa se toplota, ki je shranjena v predmetih, enakomerno sprošča v prostor.

Oglejte si aktualne cene IR panelov in kako jih optimalno namestiti.

Kako deluje IR panel za kopalnico

Pri infrardečem ogrevanju so za enak učinek segrevanja potrebna krajša obdobja aktivnega ogrevanja in nižje temperature. IR panel za kopalnico zaradi hitrega ogrevalnega učinka in krajšega časa delovanja poskrbi za več udobja ob nižjih stroških.

IR paneli za kopalnico in primerjava s klasičnim ogrevanjem
Klasično ogrevanje s konvekcijo neenakomerno porazdeli toploto, poleg tega prihaja do večjih toplotnih izgub zaradi nenehnega kroženja zraka. Če boste za ogrevanje uporabili IR panel za kopalnico, boste toploto čutili že v nekaj minutah, zrak pa ne bo pregret in suh. Slika vir (1)

Katere prednosti ponuja IR panel za kopalnico

Čeprav infrardeče ogrevanje sodi med relativno nove tehnologije ogrevanja, IR panel za kopalnico hitro pridobiva na priljubljenosti. Zakaj? Je cenovno ugoden in varčen ogrevalni sistem, ki poskrbi za zdravo bivalno okolje.

  • Je energetsko učinkovit: IR panel oddaja infrardeče valove, ki neposredno segrevajo predmete in ljudi, brez nepotrebnega vmesnega koraka ogrevanja zraka, kot smo vajeni pri radiatorjih.
  • Ogreva hitro in enakomerno: IR panel za kopalnico se segreje zelo hitro in največjo moč doseže že v nekaj minutah. To je priročno zlasti v kopalnici, saj jo pogosto ogrevamo le takrat, kadar je v uporabi. Nič več zmrzovanja po tuširanju.
  • Je zdravju prijazen: IR panel izboljša kakovost zraka v kopalnici, saj zrak, prah in alergeni ne krožijo po prostoru. To je pomembno zlasti za ljudi z dihalnimi težavami in za alergike. Infrardeča toplota je nežna do kože in spodbuja prekrvavitev.
  • Ni zahteven za vzdrževanje: V primerjavi z drugimi načini ogrevanja IR panel zahteva zelo malo vzdrževanja. Nima gibljivih delov, ki se sčasoma obrabijo, kar pomeni, da je verjetnost okvar zelo nizka, stroškov popravil pa ni. Niso potrebni letni servisi, kot na primer pri klimatski napravi ali toplotni črpalki.
  • Manj vlage in plesni: Pri klasičnih načinih ogrevanja se soočamo s problemom kondenzacije, na stenah se pogosto nabira vlaga, zlasti v kopalnicah. IR panel za kopalnico neposredno ogreva stene, tako da so le te toplejše, bolj suhe in manj dovzetne za razvoj plesni.
  • Opravlja več funkcij hkrati: IR paneli so na voljo v različnih velikostih, oblikah in dizajnih. Namestite jih lahko na steno ali strop. Obstajajo celo IR paneli s sliko ali fotografijo, tako da lahko imate na kopalniški steni tudi umetniško delo. Najbolj uporaben IR panel za kopalnico je model z obešalniki za brisače in ogledalo. Zakaj IR panel namesto klasičnega ogledala? Ker se ne rosi! (2)
  • So neslišni: Za prenos toplote ne uporabljajo ventilatorjev ali izpiha zraka, zato so zelo tihi. V svoji kopalnici boste še naprej lahko uživali v miru in popolni tišini. Razen, če za prezračevanje še vedno uporabljate staromodni kopalniški radiator. Skrajni čas, da razmislite o sodobnem prezračevalnem sistemu.
IR paneli za kopalnico krepijo naše zdravje
Infrardeče ogrevanje krepi zdravje, izboljša prekrvavitev, krepi delovanje imunskega sistema, pozitivno vpliva na zdravje kože in proizvodnjo kolagena ter lajša bolečine v mišicah in sklepih. Poleg tega zmanjšuje stres in utrujenost.

Kaj pa voda, kapljice in vlaga – je IR panel za kopalnico varna izbira?

Ko boste izbirali IR panel za kopalnico, bodite pozorni na stopnjo zaščite pred vlago. Nekateri modeli, sploh cenejši, za uporabo v kopalnici niso primerni. V naši spletni trgovini si lahko pogledate široko ponudbo panelov za uporabo v vlažnih prostorih. Med drugim tudi IR panele v videzu ogledala z zaščito IP54 in obešalnik za brisače z IP33. (3)

IR paneli za kopalnico s termostatom
Za optimalno ogrevanje svetujemo nakup termostata, ki bo namesto vas upravljal ogrevanje ter vzdrževal konstantno temperaturo.

Večina IR panelov že ima vgrajen termostat, ki pa ne ponuja dovolj dobre regulacije temperature, saj je nameščen v bližini vira toplote.

Kaj vse še lahko ogrevate z IR paneli

IR paneli so primerni za ogrevanje številnih notranjih in tudi zunanjih prostorov. Največkrat ogrevajo stanovanja in hiše, večinoma posamezne prostore, možno pa je urediti tudi infrardeče ogrevanje celotne hiše. Ljudje jih pogosto nameščajo v delavnice in pisarne. Primerni so tudi za zunanje terase, rastlinjake in telovadnice. Za večje prostore z visokimi stropi so najbolj primerni industrijski IR paneli.

VIR (1) – Infracomfort
VIR (2) – The Bathroom Blueprint
VIR (3) – Infrared Heaters Direct