ir paneli za delavnico prikazna

IR paneli za delavnico, da ali ne?

Je v vaši delavnici prehladno? Si pri svojem delu želite malo več udobja?

IR paneli za delavnico so učinkovit način ogrevanja, saj prostor ogrejejo hitro, so energetsko učinkoviti in jih je mogoče zmontirati hitro ter enostavno. Poleg tega jih je preprosto upravljati, saj lahko temperaturo prilagodite svojim potrebam – in željam.

ir paneli za delavnico ali skladišče
Z IR paneli za delavnico lahko celo leto uživate v udobnih temperaturah. Ne le, da vam bo toplo, tudi prihranili boste pri stroških elektrike. Preberite tudi prispevek o prednostih infrardečega ogrevanja.

Kako delujejo IR paneli za delavnico?

IR paneli delujejo tako, da oddajajo infrardeče sevanje, ki je vrsta elektromagnetnega sevanja, ki neposredno segreva predmete in ne zraka. IR paneli za delavnico so običajno narejeni iz materiala, kot sta kremen ali keramika, ki ustvarja infrardeče sevanje, ko ga napajamo z električno energijo.

Sevanje, ki ga oddajajo IR paneli, absorbirajo predmeti v prostoru, tudi pohištvo, stene in celo ljudje, zaradi česar se segrejejo. To je zelo podobno temu, kako sonce z oddajanjem infrardečega sevanja segreva zemljo.

ir paneli za delavnico delovanje
Kako delujejo IR paneli za delavnico? Oglejte si shemo, na kateri je prikazana tudi njihova sestava.

IR paneli za delavnico so tako učinkoviti predvsem zato, ker neposredno segrevajo predmete, kar pomeni, da ne izgubljajo energije za segrevanje zraka v prostoru. Klasični ogrevalni sistemi se pri ogrevanju prostora zanašajo na proces konvekcije, kjer najprej segrejejo zrak okoli sebe, kar je energetsko zelo neučinkovito. (1)

Prednosti, ki jih prinašajo IR paneli za delavnico

HITRO IN UČINKOVITO OGREVANJE
IR paneli za delavnico učinkovito ogrejejo prostor – in to le v nekaj minutah. To se sliši kot poceni reklamno sporočilo, vendar za tem stojimo.

SO ENERGETSKO UČINKOVITI
Ker ne tratijo energije za nepotrebno segrevanje zraka, so IR paneli za delavnico energetsko učinkovita rešitev in boste z njimi prihranili kar nekaj denarja. Poleg tega veljajo za zelo varne! (2)

HITRA IN ENOSTAVNA MONTAŽA
Preprosta montaža je ena največjih prednosti, ki jih ponujajo IR paneli za delavnico. Vse kar morate storiti, je, da IR panel pritrdite na steno ali strop, ga vključite v vtičnico in prižgete.

ENOSTAVNO UPRAVLJANJE
Uravnavanje temperature z IR paneli za delavnico je izjemno preprosto. Določeni IR paneli imajo že vgrajene termostate, boljša možnosti pa je, da IR panele brezžično povežete z ločenim termostatom.

DOLGA ŽIVLJENJSKA DOBA BREZ VZDRŽEVANJA
IR paneli imajo ob običajnem delovanju izjemno dolgo življenjsko dobo, več kot 30 let, in ne potrebujejo letnih servisov. Vseeno pa priporočamo občasno čiščenje – kako?

SKRBIJO ZA KVALITETEN ZRAK
IR paneli za delavnico bodo poskrbeli tudi za kvaliteto vašega zraka: ne dvigujejo prahu, ne porabljajo kisika in ne sušijo zraka, s tem pa ohranjajo naravno raven vlažnosti med 30 – 50 %. (3)

kako izbrati optimalne IR panele?

Pred nakupom dobro razmislite o:

Vrsti IR panelov:

Dandanes imamo na tržišču klasične električne IR panele in industrijske IR panele, ki so idealni za ogrevanje velikih prostorov, kot so skladišča, tovarne, garaže in večje delavnice. Pogosto se uporabljajo tudi v poslovnih prostorih, trgovinah, pisarnah in restavracijah. Industrijski IR paneli so še posebej učinkoviti v prostorih z visokimi stropi ali slabo izolacijo, kjer običajni ogrevalni sistemi težko zagotovijo dovolj toplote. Več o uporabi IR panelov v industriji.

klasični ir paneli za delavnico
Klasični IR paneli so manjši, bolj estetski in preprosti za montažo.
industrijski ir paneli za delavnico
Industrijski IR paneli so veliko močnejši in hitreje ogrejejo prostor, vendar so dražji in bolj zapleteni za montažo.

Velikosti in izolaciji prostora:

Izračunajte, kako močni morajo biti vaši IR paneli za delavnico. Za nasvet lahko povprašate tudi Planet Infrapanel.

kako zmontirati ir panele?

Montaža IR panelov je dokaj preprosta. Za začetek poiščite ustrezno mesto – idealna je stena ali strop brez ovir in z ustreznim prezračevanjem. V naslednjem koraku IR panel pritrdite na steno ali strop z vijaki in priloženimi elementi za pritrjanje. Upoštevajte navodila proizvajalca!

Ko si IR paneli za delavnico nameščeni, jih priključite na električno napajanje, običajno s standardno električno vtičnico. Ločen tokokrog boste morali vgraditi le v redkih primerih. Ko ste opravili z montažo, IR panel priključite in nastavite želeno temperaturo – kako preprosto, kajne?

Če vas skrbi montaža IR panelov za delavnico, ne oklevajte in kontaktirajte naše monterje Panmont.

zakaj so ir paneli za delavnico najboljša izbira?

  • Zagotavljajo hitro in učinkovito ogrevanje, s katerim bo vaša hladna delavnica hitro postala prijetno topla.
  • So energetsko učinkoviti, zato boste prihranili pri stroških.
  • Montaža je izjemno preprosta in za njo verjetno ne boste potrebovali monterja.
  • So enostavni za upravljanje, zato lahko temperaturo preprosto prilagodite svojim potrebam.
  • Ogrevanje lahko avtomatizirate s pomočjo časovnikov in termostatov, tako da bo v vaši delavnici vedno idealna temperatura.
ir paneli za delavnico skica
IR paneli so optimalna ogrevalna rešitev za delavnico. (4)

Morda v prispevku nismo odgovorili na vsa vprašanja, ki vas zanimajo …
Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali razrešiti vse dileme in vam pripravili načrt ogrevanja z IR paneli za delavnico.

Obiščite Planet Infrapanel!

VIR (1) – Appliance Analysts
VIR (2) – Infrared Heaters Direct
VIR (3) – Tansun
VIR (4) – Veectezy