IR paneli slika prikazna

Stenski IR paneli slika SO umetnost topline

Ste naveličani staromodnih radiatorjev, se tudi vam zdi, da zavzamejo ogromno prostora? Z največjim veseljem vam predstavljamo inovativno in estetsko rešitev ogrevanja, IR paneli slika. Gre za revolucionarni pristop, ki združuje funkcionalnost in slog ter dodaja novo dimenzijo na področje rešitev notranjega ogrevanja.

IR paneli slika so malo drugačna umetniška rešitev ogrevanja. Namenjeni so vsem vam, ki iščete več kot zgolj funkcionalnost. Primerni so za moderne hiše in stanovanja, vikende, pisarne ter poslovne prostore. Brez problema jih namestite tudi v delavnico.

Kaj so IR paneli slika?

Infrardeči paneli s sliko so edinstven in inovativen izdelek, ki združuje ogrevalne zmogljivosti infrardečega sevanja z estetiko umetniške slike. Pravzaprav gre za infrardeče panele, prikrite kot slike, ki vam omogočajo, da ogrejete prostor, medtem ko svoji notranji dekoraciji dodate kanček elegance in osebnosti.

IR paneli slika nudijo številne prednosti

Njihova vsestranskost jim omogoča, da se brezhibno zlijejo z različnimi stili opremljanja. Imate hišo, opremljeno v modernem minimalističnem slogu? Ni problema, izberite motiv abstraktne umetnosti. Imate stanovanje, opremljeno v vintage slogu? Tudi to ni težava, saj IR paneli slika omogočajo izbiro poljubnega motiva, ki se zlije z vašim prostorom.

IR paneli slika služijo tudi kot dekorativni element
IR paneli slika – so rezultat napredka tehnologije ogrevanja in umetnosti. Nastali so iz želje po bolj estetski in elegantni rešitvi za ogrevanje prostorov, ki hkrati služi kot dekorativni element. Imajo IR paneli tudi slabosti?

IR paneli slika – kako izbrati

Infrardeči paneli z videzom slike so na voljo v številnih slogih in dizajnih. Običajno lahko izbirate med različnimi motivi, od abstraktne in sodobne umetnosti do klasičnih slik ali fotografij narave.

Lahko izberete tudi IR panele, na katere se odtisne vaša lastna fotografija ali slika. Izberete lahko fotografijo z najljubšega izleta, družinsko fotografijo ali fotografijo ljubljenčka.

IR paneli slika obstajajo tudi kot tabla, na katero lahko pišete s kredo.

IR paneli slika so tudi v obliki table, na katero lahko pišete s kredo
Prepričani smo, da boste ne glede na slog dekoracije vaše hiše ali stanovanja našli umetniški infrardeči panel, ki se bo popolnoma ujemal s preostalim prostorom.

IR paneli slika – prednosti

Sedaj pa si poglejmo še številne prednosti, ki jih nudi ogrevanje z infrardečimi paneli. IR paneli slika namreč niso namenjeni le ogrevanju prostorov, temveč nam omogočajo tudi:

 • Energetsko učinkovitost: Za delovanje uporabljajo tehnologijo infrardeče toplote, s katero učinkovito segrejejo prostor, medtem ko porabijo manj energije v primerjavi s tradicionalnimi ogrevalnimi sistemi. (1)
 • Zdravje: Ogrevanje z IR paneli ne dviguje prahu in alergenov, kot je to pogosto pri klasičnih radiatorjih, kar prispeva k bolj zdravemu notranjemu okolju.
 • Prihranek prostora: IR paneli slika so zelo tanki, s preprosto namestitvijo na steno pa nudijo rešitev, ki prihrani prostor. Ne glede na velikost vašega prostora se bodo prilegali brez težav.
 • Dekorativno vrednost: Infrardeči paneli s sliko segrejejo prostor, poleg tega pa mu dodajo tudi estetsko vrednost. Izberite družinsko fotografijo ali sliko, ki odraža vaš osebni slog, in tako prostoru dodajte edinstveno noto.
 • Minimalno vzdrževanje: Infrardeči paneli so enostavni za vzdrževanje. Občasno jih obrišite s suho krpo, da odstranite prah ali umazanijo.
 • Trajnost: Infrardeči paneli s sliko so zasnovani tako, da zdržijo dolgo časa, kar pomeni, da ne boste potrebovali pogostih zamenjav ali popravil. To prinaša dodatne prihranke na dolgi rok. (2)
IR paneli slika poživijo vaše stene in jih napolnijo z barvami
IR paneli poživijo vaše stene, jih napolnijo z barvami in jih spremenijo v tople, privlačne površine.

IR paneli slika – montaža in vzdrževanje

Montaža in vzdrževanje infrardečih panelov sta res zelo enostavna. Včasih se malo pošalimo in rečemo, da je pri IR panelih še najtežja stvar ta, da morate izbrati najlepšega.

1. Montaža IR panelov

Montaža infrardečih panelov s sliko je izjemno preprosta. Odločite se lahko za prostostoječe panele, še bolj pogosto pa se IR paneli namestijo na steno. Paneli imajo sistem za obešanje, podobnega sistemu, ki se uporablja za obešanje slik ali ogledal. S stensko montažo prihranite na talnem prostoru, vaša slika pa bo prišla bolj do izraza.

Preberite več o optimalni postavitvi in montaži IR panelov.

2. Vzdrževanje IR panelov

Kar zadeva vzdrževanje, infrardeči paneli ne potrebujejo veliko pozornosti. Dovolj je, da površino panelov vsake toliko obrišete z mehko in suho krpo. Ne pozabite: preden začnete čiščenje, se vedno prepričajte, da je panel hladen. Varnost naj bo na prvem mestu!

Še nekaj kratkih napotkov za vzdrževanje infrardečih panelov s sliko:

 • Prah in umazanija: Če želite, da IR paneli delujejo optimalno, morajo biti čisti. Nežno odstranite prah ali umazanijo s suho krpo.

 • Neželeni madeži: Če se na površini pojavijo madeži, jih odstranite z blago raztopino mila in vode. Površino panela nato nežno obrišite s suho krpo.

 • Obravnava prask: Čeprav so infrardeči paneli s sliko običajno odporni proti praskam, morate z njimi vseeno ravnati previdno. Če se vam kljub vsemu zgodi nesreča, se obrnite na proizvajalca ali kontaktirajte strokovnjaka IR ogrevanja.

 • Redno preverjanje: IR paneli slika so izdelani za dolgotrajno uporabo in imajo dolgo življenjsko dobo, kar 30 let. Kljub temu pa je priporočljivo, da jih redno preverjate. Preverite povezave in kable ter se tako izognite neljubim dogodkom. (3)

 • Strokovno vzdrževanje: V nekaterih primerih se boste morali za pomoč pri vzdrževanju obrniti na usposobljenega strokovnjaka. Na primer, če se pojavijo težave z električnimi komponentami, se za popravilo obrnite na certificirane serviserje.

 • Previdnost: Kljub temu da so IR paneli za uporabo zelo varni, je vedno treba ravnati previdno. Vsekakor ne uporabljajte vlažne krpe ali tekočine za čiščenje, ko je panel priključen ali je površina še vroča.

Potrebujete pomoč pri izbiri IR panelov? Bi radi načrtovali infrardeče ogrevanje celotne hiše ali stanovanja? Ne oklevajte in nas kontaktirajte še danes. Z veseljem vam bomo pomagali.

VIR (1) – Kiasa
VIR (2) – Surya Heating
VIR (3) – Redwell